loading...

En lång tradition av senapskultur


Vår senap är en trogen klassiker som vi tillverkar utifrån det gamla originalreceptet. Med östgötsk mattradition som grund skapas vår senap genom ett gediget hantverk. Vi kryddar med äkta matglädje på samma vis som vid starten. Intresset för mat och långsiktigt kvalitetsarbete är nämligen något vi har gemensamt med alla dem som tidigare drivit Östgöta Senap. Engagemanget har alltid varit stort och varumärket och receptet har bevarats under åren.
Ofta har olika familjekonstallationer drivit företaget och familjerna har samlats för att göra senap tillsammans..Idag drivs bolaget av Herbert , som har ett långt förflytet som matnörd , kock och bagare och Madelaine med bakgrund inom idrott och vården. Båda styrs dock av sitt genuina intresset för god senap och ketchup.
Den hantverksmässiga tillverkningen och förädlingen  sker numera i de nya lokalerna på Polisvägen 5 B i Krokek.  Östgöta Senaps sortiment har varierat genom åren men klassikerna har alltid följt med. Idag är Östgöta Senap en av få fristående senapsförädlare och  skapar sina produkter  utifrån ett kreativt matintresse på ett  hantverksmässigt sätt. 

Vi har som ambition att vara lyhörd mot våra kunder och utifrån det berika vårt sortiment med nya smakkombinationer . Vi fortsätter att utveckla det anrika varumärket men självklart utan att förändra grundrecepten och företagets motto:

Att göra vardagsmat till en delikatess med äkta matglädje !

Kort om vår historia

  1. Två studiekompisar skapade receptet när de satt hemma vid köksbordet och delade på en varmkorv med bröd
  2. Dagens fabrik i Kolmården kom till när Göran Ignell 2003 bestämde sig för att flytta verksamheten från de dåvarande lokalerna i Norrköping
  3. Företaget har alltid drivits av olika familjer där hela släkten oftast fått hjälpa till i tillverkningen
  4. Den första fabriken låg i Oxelbergen i Norrköping
  5. Den 1.Februari 2016 flyttade vi in i våra nya och fräscha lokaler på Polisvägen 5B i Krokek,Kolmården